Kdo je zdravnica Ana Drobež?

Poslanstvo

Ana je predana zdravnica, ki s svojim znanjem in izkušnjami zagotavlja strokovne in učinkovite protibolečinske terapije na naraven način. Njeno poslanstvo je lajšanje bolečin, in to ne samo telesnih. V partnerstvu z vami se zavezuje k odgovorni, odlični in učinkoviti obravnavi vaših težav ter vam zagotavlja najboljšo možno obravnavo na področju preventive, zmanjšanja in odprave bolečin na naraven način. Trudi se, da pomaga čim več ljudem, da dosežejo hitre in trajne rezultate ter si izboljšajo kvaliteto življenja in vsestransko zadovoljstvo.

Kdo je zdravnica Ana Drobež?

Ana Drobež, dr. med., spec., DESAIC
Je specialistka anesteziologije, reanimatologije in perioperativne intenzivne medicine, strokovnjakinja za zdravljenje bolečine, medicinsko akupunkturo in sprostilne tehnike, ki je v zadnjih 5 letih pomagala več 1000 ljudem pri hitri odpravi bolečine in vrnitvi nazaj v aktivno in kvalitetno življenje. Razvila je inovativno metodo zdravljenja bolečine – Metodo RPRE – Rapid Pain Relief Experience. Dovolite ji, da pomaga tudi vam.

Zaupanje temelji na odnosu, strokovnosti in izkušnjah

Ana je izjemna strokovnjakinja z večletnimi izkušnjami na svojem področju. Je izredno empatična in srčna oseba. Pri delu z ljudmi jo odlikuje močna intuicija. Vsakemu se popolnoma posveti, njen prostop je strokoven, a hkrati sproščen. Rada se pošali in nasmeje. Njena prednost je, da si vzame čas za poslušanje, saj verjame, da med skrbnim poslušanjem in opazovanjem pacienta najlažje začutiš, kako mu lahko pomagaš. Človek se pri njej počutijo sprejet, slišan in razumljen. Pri delu se ne usmerja zgolj v zdravljenje telesnih težav, temveč se osredotoča tudi na psihološki, čustveni in umski vidik bolečine, saj se zaveda, da so prav ti dejavniki ključni pri modulaciji dojemanja bolečine in zdravljenju.

Stiske ljudi so ji domače. V 10 letih je pomagala več kot 40.000 bolnikom in njihovim svojcem pri preventivi, zmanjšanju in odpravi bolečin. Njeno poslanstvo je lajšanje bolečin, in to ne samo telesnih. Že 10 let se vsakodnevno srečuje z ljudmi, ki jih pesti bolečina. Vliva jim upanje in jih spremlja na poti do rešitve.

 

Ana Drobez

Njena pot

Leta 2013 je diplomirala na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani kot najboljša diplomantka. Med študijem je prejela 4 priznanja za izjemne študijske dosežke:

  • Oražnovo priznanje kot najboljša diplomantka Medicinske fakultete na odseku za medicino
  • Diploma profesorja Janeza Plečnika za izjemne študijske dosežke pri predmetih anatomija, histologija z embriologijo in patologija,
  • Prešernovo priznanje za raziskovalno delo in
  • Posebno priznanje dekana Medicinske fakultete za odličen uspeh pri študiju na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

Po strokovnem izpitu je 2 leti delala na področju urgentne medicine, tudi v reševalnem vozilu na terenu, kjer se je srečevala z bolniki, ki so potrebovali takojšno in urgentno obravnavo, pa tudi z bolniki, ki so potrebovali samo nekoga, da jim prisluhne. Nato je 6 let opravljala delo anesteziologinje v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana in na Onkološkem inštitutu Ljubljana. Strokovno se je 1 leto usposabljala tudi v največji učni bolnišnici v Veliki Britaniji v Londonu – St George’s University Hospitals, v kateri je v času začetku globalne pandemije COVID-19 zdravila kritično bolne z odpovedjo pljuč in v izrednih razmerah vodila eno od enot intenzivne terapije ter uspešno kljubovala izjemnim stresom. V času pandemije COVID-19 je razvila inovativne sprostilne tehnikah za premagovanje stresa in regulacijo čustev, ki jih bo z veseljem podelila z vami.

Leta 2022 je s pohvalo (cum laude) opravila specialistični izpit iz anesteziologije, reanimatologije in perioperativne medicine ter Evropsko diplomo iz anesteziologije in intenzivne medicine (ang. EDAIC – European Diploma in Anaesthesiology and Intensive Care) na Dunaju.

Ana je zdravnica, ki jo že od študentskih let zanima preprečevanje in zdravljenje bolečine. Tekom specializacije se je s področja bolečine izpopolnjevala v protibolečinski ambulanti na Onkološkem Inštitutu v Ljubljani in na Oddelku za terapijo bolečine Kliničnega oddelka za anesteziologijo in intenzivno terapijo operativnih strok Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, predvsem pod mentorstvom dr. Pekle in dr. Vintar.
Trenutno nadaljuje svoje izobraževanje na področju medicinske akupunkture pri British Medical Acupuncture Society v Londonu, pod mentorstvom dr. Mike-a Cummingsa. Dr. Mike Cummings je avtoriteta na področju poučevanja in raziskovanja medicinske akupunkture. Napisal je preko 100 znanstvenih publikacij in več knjig s področja medicinske akupunkture in zdravljena mišičo-skeletne bolečine. Redno se udeležuje kongresov po vsem svetu, predava, izobražuje in zdravi bolnike v Royal London Hospital for Integrated Medicine.
Ana je članica Britanskega združenja za medicinsko akupunkturo (The British Medical Acupuncture Society). V letu 2023 je uspešno zaključila izobraževanje in prejela certifikat iz medicinske akupunkture (Certificate of Medical Acupuncture). Svoje znanje na področju medicinske akupunkture redno nadgrajuje in se udeležuje tedenskih strokovnih srečanj, kjer izmenjuje znanje in izkušnje s strokovnjaki po celem svetu.

“Poslušaj in opazuj pacienta in začutil boš, kako mu lahko pomagaš.”

– ANA DROBEŽ

Znanje in izkušnje

Ana Drobez Metoda RPRE

Že kot študentko medicine jo je zanimalo, kaj lahko ljudje sami naredimo za svoje zdravje. Poleg študija je opravila tečaj refleksoterapije na Akademiji za Manualno terapijo in tečaj suhega iglanja (ang. dry needling) pri Giles Gyer-ju in Jimmy Michael-u iz OMT Training iz Velike Britanije. Tako se je poleg študija bolezni začela njena pot odkrivanja tehnik za krepitev in ohranjanje zdravja. Predvsem pa se je poglabljala v raziskovanje tehnik za preprečevanje in zdravljenje bolečin. Njena radovednost in veliko zanimanje za zdravljenje bolečine jo je v naslednji letih vodila do najrazličnejših strokovnjakov v Sloveniji in v tujini, predvsem v ZDA in Veliki Britaniji. V osmih letih je poleg opravljanja specializacije iz anesteziologije, reanimatologije in perioperativne medicine, večino svojega prostega časa namenila strokovnemu izpopolnjevanju, branju člankov in druge strokovne literature ter udeležbam na izobraževanjih s področja preventive, zmanjšanja in odprave bolečin.

Svoja znanja in tehnike za obvladovanje stresa in čustvenih stanj je nadgradila pri največjih svetovnih avtoritetah kot so Anand Rao (eden od glavnih trenerjev ustanovitelja nevrolingvističnega programiranja (NLP) Richarda Bandlerja), Marcus de Maria (eden od glavnih trenerjev T Harv Eker-ja), Bob Proctor in Demir Bentley.
Znanje hipnoterapije je v 2 letih nadgradila pri Marisi Peer v Londonu in leta 2021 prejela certifikat RTT – Rapid Transformational Therapy. Pot jo je vodila tudi v coaching, tako da je v letih 2021/22 opravila enoletno šolanje na daljavo za coacha pri Ebenu Paganu in Annie Lalla iz ZDA ter kopico dodatnih izobraževanj pri Christianu Mickelsenu. Še vedno tesno sodeluje z vodilnimi strokovnjaki po celem svetu. Že drugo leto se redno dvakrat tedensko izobražuje pri mentorju Anandu Raotu iz Velike Britanije.

Ana rada poudari, da je njen odnos z možem Jernejem ključni gradnik njenega zadovoljstva in uspeha. Jernej Drobež je prav tako specialist anesteziologije, reanimatologije in perioperativne intenzivne medicine. Skupaj nadgrajujeta Metodo RPRE, se udeležujeta izobraževanj v Sloveniji in tujini in pomagata ljudem na poti do bolj polnega in aktivnega življenja.

Hvaležna je tudi mentorju Silvestru Kmetiču, ki ji je odprl pot v podjetništvo in v moč podzavestnega uma – v dveh letih intenzivnih izobraževanj, je pridobila naziv Transolution Business Practitioner in nato še Transolution Business Master, ki sta avtorska programa uveljavljenega nemškega psihologa in podjetnika Wernerja Katzengruberja. Kot predavateljica v podjetjih sodeluje s KHD skupino.

Začetki in razvoj Metode RPRE

V svoje neprestano izobraževanje in strokovno izpopolnjevanje je investirala na tisoče ur časa in več deset tisoč evrov, kar ji je omogočilo, da je skrbno in premišljeno razvila Metodo RPRE (Rapid Pain Relief Experience), ki hitro in trajno zmanjšuje in odpravlja bolečine in z njimi povezane omejitve. Več o razvoju Metode RPRE in o metodi sami si preberite tukaj.

Z Metodo RPRE dosega hitre in trajne rezultate ter tako pomaga ljudem na poti preventive, zmanjšanja in odprave bolečin. Ljudje v večini primerov občutijo zmanjšanje bolečin že po prvi obravnavi, po ciklu 10 ali več obravnav pa ugotovijo trajno odpravo bolečin in bistveno povečano kvaliteto življenja ter vsestransko zadovoljstvo.

Metoda RPRE vam lahko spremeni življenje, o tem pričajo mnenja številnih ljudi, ki jim je Ana že pomagala – preberite mnenja zadovoljnih strank.

Podarite si prvi obisk in izpolnite vprašalnik – ker si tudi vi zaslužite težko pričakovane spremembe na bolje!

Naročite se zdaj
Partnerstvo

Na vprašanje “Kaj želiš, da drugi ljudje vedo o Ani?” so stranke zapisale:

Je zdravnica s srcem in ji je mar za človeka z bolečino. 

Romana

Je zaupanja vredna oseba.

Vlado

Ana je visoko usposobljena strokovnjakinja z raznolikim in visoko strokovnim znanjem, ki omogoča celostno obravnavo, ob enem pa je prijetno človeška in pristna. 

Katja

Je strokovna, obvlada svoje področje, tudi širše. Vedno skuša najti rešitev. 

Miha

Da je tudi zdravnica in ima poglobljeno znanje o človeškem telesu, hkrati pa je pripravljena pogledat tudi izven okvirjev.

Matej

Ana je super anasteziologinja, pri njej veš, da se potrudi in poskrbi za celosten pristop. 

Erika

Da sleherni človek, ki ima bolečin, izve da so Anine roke čudežne. 

Simon

Ana je poleg strokovnosti, pri čemer je genijalna, tudi prijazna, ljubezniva in negujoča. 

Tina

Njeno delo temelji na širokem znanju in uporablja metode, ki jih razume in na primeren način tudi obrazloži. Njena želja pomagati ljudem je iskrena in se veseli vsakega dobrega izida. Ne obljublja čudežnih rezultatov ampak po svojih močeh pomaga in svetuje, kako si lahko človek za bolj zdravo in sproščeno življenje pomaga tudi sam.

Iča

Je ena najbolj srčnih oseb, ki sem jih spoznal v svojem življenju. Po drugi strani pa med najkompetentnejšimi v razumevanju, kaj posamezniku pomenijo traumatske situacije, kako se z njimi soočati in še bolj, kaj naj vsak posameznik stori, za življenje vredno življenja.

Silvester

Ana je sonček. Če imaš rad individualno obravnavo, zaupnost in vrhunsko tehniko, je Ana pravi naslov.

Jasmina

Je polna znanja, ki je podprto iz teorije in prakse. Meni je to res pomagalo se sprostiti in zaužiti celotno metodo. 

Nikola

Ana je zdravnica, svoje delo opravlja visoko strokovno, moralno etično in profesionalno. 

Ljudmila

Da je dobrosrčno bitje, z iskreno željo po pomoči, napredovanju in izpopolnjevanju sebe, kot sočloveka. 

Rok

Ana je super oseba, pripravljena pomagati in odlična v tem kar dela. Zelo profesionalna in izkušena. 

Natalija

Vse kar dela, dela s srcem in bogatim znanjem o človeškem telesu.

Jana

Da je visoko strokovna, topla in empatična terapevtka. 

Angela

Anino terapijo je potrebno obvezno preizkusiti. 

Anže

Zelo prijetna oseba in dovzetna za težave svojih pacientov. 

Danica

Je zelo prijazna in strokovna. 

Grega

Avtor slik na tej strani je akademski slikar Jošt Snoj.